Skip to main content
  • Snelle levering in heel Nederland
  • Meer dan 100.000 m² tegels uit voorraad leverbaar
  • Meer dan 3000 m² showroom
  • Snelle levering in heel Nederland
  • Meer dan 100.000 m² tegels uit voorraad leverbaar
  • Meer dan 3000 m² showroom

Historie

Van der Rijt door de jaren heen

De geschiedenis begint in 1969, toen Piet en Antoinette van der Rijt besloten te gaan trouwen. Piet was op dat moment al tegelzetter in Uden en zag het wel zitten om ondernemer te worden in Sint Anthonis, het dorp waar zijn verloofde woonde. Op 6 mei 1970 trouwde het stel en dit is de officiële oprichtingsdatum van Tegelzetbedrijf P. van der Rijt, gevestigd aan wat destijds nog Vlagberg heette.

Al snel gingen Piet en Antoinette over tot het inkopen van tegels om zo controle over de kwaliteit van het zetwerk te houden en zij reden om beurten met de aanhanger achter de luxe wagen naar Nijmegen om bij de groothandel in te kopen. Piet zette vooral tegels en Antoinette deed de verkoop vanuit de garage aan huis.

Al begin jaren ’70 werden een showroom en een magazijn gerealiseerd en er werd personeel aangenomen om te ondersteunen. Groothandels kwamen inmiddels leveren en met een eigen vrachtwagen werden de tegels bij klanten thuis bezorgd. In 1973 startte Piet met de import van tegels vanuit Italië en in datzelfde jaar werd het bedrijf uitgebreid met een eigen natuursteenzagerij, waardoor het magazijn moest verhuizen naar een nieuw gebouwde hal achter het oude magazijn. In 1980 kwam burgemeester Jans het bedrijf officieel heropenen en vanaf toen werd de toon gezet om tegels in grote, realistische opstellingen te laten zien. Tot op de dag van vandaag wordt vastgehouden aan dit principe. In deze periode waren er maar liefst 35 tegelzetters in dienst! De showroom werd veelvuldig compleet vernieuwd en de tegels veranderden: van klein en bruin naar groot en fris. Toen nog niet wetende hoe groot de tegels anno nu wel niet zouden worden….

Piet en Antoinette legden contacten met woningstichtingen en bouwbedrijven en bouwden een vaste klantenkring op die zich door mond-op mond reclame snel uitbreidde. De klanten kwamen al snel niet meer alleen uit het Land van Cuijk en duidelijk werd dat er ruimte te kort was voor alle bedrijfsactiviteiten. Gelukkig was er nog veel grond rondom het bedrijf!

In 1993 werd gestart met de bouw van een nieuw hal op de naast gelegen locatie. Nadat op 6 mei 1995 daar het 25-jarig jubileum werd gevierd als afsluiting van een open dag, werd de hal in gebruik genomen als zagerij. In 1997 werd officieel Natuursteenbedrijf van der Rijt BV opgericht en de vrijgekomen ruimte bij de tegelhandel werd ingenomen als magazijn. Want inmiddels stonden Piet en Antoinette erom bekend niet bang te zijn om groots in te kopen en er was dus altijd veel plek nodig voor voorraad. Voorraad die steeds sneller plaatsmaakte voor de nieuwste trends, waardoor er regelmatig opruimingsdagen gehouden werden en de straat vol met auto’s van klanten stond!

In 2001 kwam zoon Rudie in de zaak werken. Allereerst in de verkoop, maar al snel bleek dat de appel niet ver van de boom was gevallen en in 2004 richtte Rudie zijn eigen Handelsonderneming op van waaruit hij terrastegels ging verkopen. Met de komst van de nieuwe BV werd ook de gehele huisstijl aangepakt. Rudie importeerde producten van over de hele wereld en om de voorraad te kunnen herbergen werd in 2008 het nieuwe magazijn aan ’t Buske 9 in gebruik genomen. Een aantal jaren later werd er een heuse showtuin gerealiseerd buiten bij de tegelhandel, waar klanten op grote vlakken terrastegels kunnen bewonderen.

Met een nieuwe generatie aan boord werd ook een grote stap richting digitalisering gezet. Het eerste softwarepakket werd aangeschaft in 2001 en al snel werd de eerste website gelanceerd. Het was ook in die tijd dat de import een vlucht nam: het volume was daar en de prijzen werden interessanter, wat altijd een speerpunt is geweest voor het bedrijf. Niet goedkoop willen zijn, maar wel een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Het Tegelzettersbedrijf werd in 2005 beëindigd om zich beter te kunnen focussen op de in- en verkoop van gerenommeerde merken. Klanten uit het hele land en zelfs België en Duitsland weten het bedrijf te vinden en inmiddels is het een veelgehoord gezegde: “Als je bij van der Rijt in Sint Anthonis niet slaagt, slaag je nergens!”. Niet alleen de prijs-kwaliteitverhouding en het uitgebreide assortiment, maar ook de grote vakkennis bij de mensen in Sint Anthonis blijken zeer waardevol.

Een groot verlies maakte het bedrijf mee toen op 31 december 2008 Antoinette plots overleed. Na een aantal jaren pas op de plaats te hebben gemaakt vervolgden Piet en Rudie daarna, met inmiddels een vast team van trouwe medewerkers, het ingeslagen pad van groei in handel.

In 2020 sloot dochter Yvonne zich aan binnen het familiebedrijf en met haar komst werd een volgende stap in automatisering gezet. Eveneens in dat jaar werd de showtuin geheel vernieuwd en een jaar later werd een oude opslag aan ’t Buske 1 verbouwd om onder de naam Loods-B verder te gaan tot tegeloutlet.

Vandaag de dag zijn de bedrijven van Van der Rijt in Sint Anthonis nog steeds groeiende. Er wordt continue hard gewerkt om te voldoen aan alle veiligheidseisen, het machinepark en de voertuigen worden gemoderniseerd en ook voor de online klantreis is aandacht: de website wordt continue aangepast aan de huidige klantwensen en er is volop activiteit op sociale mediakanalen.

Blijft u volgen hoe wij nieuwe geschiedenis schrijven?

Hit enter to search or ESC to close